Face Dreptul de dupa gratii. Se intampla in Galati

w560xh316_dupa-gratiiUn detinut, de 42 ani, condamnat la o pedeapsa privativa de libertate de zece ani pentru savarsirea infractiunii de complicitate la talharie, este inscris la cursurile universitare ale Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Danubius Galati, in anul II de studiu-invatamant la distanta, scrie evz.ro.
Sesiunea de iarna a inceput pe 19 ianuarie pentru condamnat cu examenul la Drept penal general si se va finaliza pe 8 februarie cand ii vor fi evaluate cunostintele de limba engleza. Examenele se desfasoara la sediul penitenciarului, in prezenta reprezentantilor Facultatii de Drept si ai Serviciului Educatie. Detinutul a promovat anul I universitar 2011-2012 cu media 7,35.

Toate cheltuielile legate de frecventarea cursurilor universitate sunt suportate de apartinatorii detinutului student, care-l sustin in demersul lui educativ. “Potrivit dispozitiilor legale in vigoare, persoanele condamnate pot urma, cu aprobarea directorului locului de detinere, cursuri preuniversitare la nivel liceal, cursuri universitare la forma de invatamant la distanta sau in forma frecventei reduse, suportand toate cheltuielile, inclusiv cele de deplasare. La cursurile cu frecventa redusa care presupun deplasari au prioritate persoanele clasificate in regim deschis si semideschis. Pentru inscrierea la cursuri la forma de invatamant la distanta au sanse egale toate persoanele condamnate, indiferent de regimul in care isi executa pedeapsa”, a explicat purtatorul de cuvant al Penitenciarului Galati, comisar Safta Trincu.

bzi.ro

Advertisements

Spune-ti parerea! E bine sa stie si ceilalti ce gandesti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s