Scurt manifest pentru voluntariat!

Voluntariatul înseamnă viață, comunicare, implicare, prietenie, ajutor, disponibilitate, gratuitate, bucurie, satisfacție și… mult zâmbet.

Când activezi ca voluntar, lumea ta se învârte în jurul unei idei: vreau să-i ajut, vreau să mă ajut!

Nu contează că ești mic sau mare, slab sau cu buricul la genunchi, cu ochii caprui sau cu lentile de contact, la grădiniță sau la facultate. Voluntariatul există oriunde, este omniprezent, exact ca și dreptul – care se regăsește în toate domeniile vieții.

Asociații studențești sunt o grămadă. Nici nu se mai știe numărul lor. Dacă ești student „ca lumea”, nu ai voie să ratezi șansa de a face parte dintr-o ONG, prin intermediul căreia vei putea experimenta ceea ce te interesează.

Asociațiile studențești sunt răspândite în multe domenii. Un voluntar trebuie să-și aleagă, cu privire la profilul unei asociații, domeniul de interes pentru el, domeniul în care crede și vrea să schimbe ceva, să devină mai bun.

Pentru studenții de la Facultatea de Drept din Brașov, există această posibilitate de a se integra într-un grup „nou-născut”, care se numește The Law Students Association – Brașov (LSA – Brașov) și care în viitor se va numi (sperăm) ELSA Brașov. În acest context îți vei putea pune ideile în practică, vei putea experimenta ce înseamnă lucrul în echipă, îți vei putea oferi experiența ta din anii preuniversitari. Dar pentru asta trebuie voință și curaj. Trebuie încredere și totodată mentalitate de optimist.

Și mai trebuie ceva…să suni la numărul ăsta 0747879690, să intri pe blogul ăsta: http://lsabrasov.wordpress.com , să trimiți un e-mail la adresa asta: petrilaraduemilian@yahoo.com , să îl tragi de mânecă pe subsemnatul dacă îl întâlnești pe holurile facultății sau la bere la terasă.

Advertisements

Spune-ti parerea! E bine sa stie si ceilalti ce gandesti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s