Propunere discutie constructiva. Fii responsabil!

Consider ca textul de mai jos ar trebui sa ne faca sa reactionam pozitiv la invitatia colegei noastre. Ca sa putem schimba atitudini in jurul nostru, trebuie mai intai sa schimbam atitudinea noastra cu privire la facultate si la motivul pentru care suntem studenti la Drept.

Dupa ce veti citi textul de mai jos, sa ne punem simpla intrebare, dar cu raspuns dificil de dat: „De ce ne-am inscris la Facultatea de Drept?”.

„Propunere discutie constructiva – Licenta

Dragi colegi,

Rezultatele deloc imbucuratoare obtinute la ultima sesiune de Licenta repun pe tapet chesiuni sensibile, pe care toti le resimtim, intr-un fel sau altul, fata de care toti ne raportam intr-un anume fel, indiferent daca studiem LA ZI sau la FR, la BUGET, sau CU TAXA.

Care este calitatea invatamantului in facultatea noastra? Cine creeaza aceasta calitate? Prin ce mijloace si modalitati? In ce masura suntem noi, studentii, raspunzatori de rezultatele slabe? Cadrele didactice au vreo vina? In caz ca da, si-o asuma? Ce avem de facut – cu totii – in viitor?

Iata cateva intrebari care merita a fi puse, intrebari al caror raspuns ne priveste pe toti, priveste viitorul fiecaruia dintre noi, in particular, si al facultatii, in general.

Consider ca dincolo de a fi rusinoase, rezultatele din acest an la Licenta sunt chiar “periculoase”. Ne creeaza false impresii: ca suntem prea prosti; sau ca suntem prea lenesi; sau ca profesorii au ceva cu noi; sau ca, daca am luat 7 anul acesta la licenta, sigur intram la INM;sau ca, daca pica jumatate la licenta inseamna ca facultatea este una foarte buna, de prestigiu…

E momentul sa discutam deschis despre toate aceste lucruri. Noi intre noi, noi cu profesorii nostri. Interesul este comun – sa sporim calitatea invatamantului in Facultatea de drept. Beneficii exista de ambele parti – noi, studentii, vom indrazni sa pasim cu fruntea sus la orice examen viitor, profesorii vor fi mandri sa predea intr-o institutie ai carei absolventi nu-I fac de ras.

Va propun sa-i convocam pe profesori la o dezbatere pe aceasta tema. O discutie prieteneasca in care sa ne expunem fiecare nemultumirile, nedumeririle si ingrijorarile. O discutie constructiva in care sa facem propuneri pentru un viitor mai performant. O discutie cu cat mai multi studenti si cat mai multi profesori.

Daca si voi considerati aceasta intalnire ca fiind necesara si utila, va rog sa va exprimati ca atare pe forum urmand sa stabilim data intalnirii (de comun acord) si sa formulam “petitia” pe care s-o inaintam Decanatului.

PS
– pentru cei care inca nu au aflat – la Licenta – din 180 de candidati, au picat 80.
– statistica intratilor la INM in ultimii 5 ani este dezastruoasa (iata procentele)

3.36 3.33 3.45 5 2.5 2.94
(detaliile “rusinii” le gasiti pe www.csm1909.ro)
– la asta adaugm hoardele de picati la examenele de semestru sau de an, mai ales la “civil”

Electra Ghiza – anul II FR”

Acest text asteapta reactii din partea noastra!

Advertisements

One thought on “Propunere discutie constructiva. Fii responsabil!”

Spune-ti parerea! E bine sa stie si ceilalti ce gandesti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s