>CE-I IN CAP E SI PE-AFARA (zic unii…)

>„Studiile au aratat ca dintre toate lucrurile pentru care ne ingrijoram in viata : 87% nu se petrec, 7% se petrec cu adevarat, 6 % vor avea o oarecare influenta asupra rezultatului.

Asta inseamna ca majoritatea lucrurilor din viata pentru care va ingrijorati nu se vor petrece si ca nu aveti controlul sau controlati in mica masura putinele lucruri care se petrec cu adevarat. Deci nu merita sa va ingrijorati pentru lucrurile de care va temeti.

Abordati frica evaluand semnificatia ei exacta : falsa, dovedita, aparenta sau reala.

Frica nu este altceva decat o reactie fizica fata de consecintele nedorite la care va ganditi. Majoritatea ingrijorarilor voastre nu se vor materializa, deci ele nu sunt decat dovezi false, aparent reale.

Nu va ganditi niciodata la ceva ce nu vreti sa se intample. Ganditi-va numai la ce vreti sa se intample, indiferent de rezultatul unei situatii. De obicei va veti alege cu lucrurile la care v-ati gandit.”

ALLAN & BARBARA PEASE – „ABILITATI DE COMUNICARE”, traducere din limba engleza de SANDA ARONESCU, editura CURTEA VECHE, Bucuresti, 2007

Sfaturile de sus se pot aplica si in timpul sesiunii, daca esti stresat sau daca ti-e frica de un anumit rezultat la un examen care va veni. Orice student stie ca nu poate fi pregatit suficient nici dupa ce a sustinut examenul, de aceea este necesara o stare de spirit cat mai pozitiva in aceasta perioada.

Recunosc ca eu nu reusesc sa fiu chiar atat de optimist pe cat ar trebui cand ma gandesc la urmatoarele examene, dar (vedeti si voi) macar incerc sa citesc si sa aud sfaturi motivante.

Si pentru ca „de obicei va veti alege cu lucrurile la care v-ati gandit”, cred ca merita sa ne gandim(pana la proba contrarie…) ca vom trece de aceasta sesiune fara restante si cu note acceptabile.

Advertisements

Spune-ti parerea! E bine sa stie si ceilalti ce gandesti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s