>UNDE CURGE APA DE PE CASA?

>

Una din cele mai penibile situatii reglementata juridic este si aceasta: unde are voie sa curga apa de pe streasina.

Aceasta situatie este stipulata in articolul 615 din Codul Civil unde legiuitorul atrage atentia ca orice proprietar este obligat sa-si faca streasina casei sale in asa fel incat apele rezultate din ploi sa se scurga pe terenul sau, si nu in strada sau pe terenul vecinului sau.

Legea mai impune ca proprietarul casei cu streasina sa efectueze un trotuar- pavaj pentru a se proteja temelia de infiltrare a apei, in cazul in care lipsesc jgheaburile de colectare a apei provenite din ploaie.

De asemenea, daca proprietarul fondului vecin refuza mutarea streasinei, cel interesat va putea va putea cere justitiei sa-l oblige la mutarea streasinei, iar in caz de refuz, va putea cere sa execute el lucrarea pe cheltuiala celui care avea obligatia sa faca aceasta (art. 1077 C. Civil).

Desigur, aceasta reglementare a aparut dupa unele precedente . Este o chestiune de logica si de bun-simt faptul de a-ti face casa in asa fel incat sa nu-l deranjezi pe vecinul. Dar, cum sunt tot felul de oameni (care au pica pe vecina/vecinul), vom gasi si astazi astfel de procese pentru lucruri de nimic.

Advertisements

Spune-ti parerea! E bine sa stie si ceilalti ce gandesti!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s